نقشه برداری

نقشه برداری و کاربردهای آن

نقشه برداری

نقشه برداری به فرایند اندازه گیری دقیق و علمی اطلاق می شود که موقعیت های اشیا و مختصات آنها را به صورت نسبی در سطح زمین می سنجد لذا با استفاده از این روش در پروژه های ساختمانی، راه سازی و معادن می توان مقیاس درستی به درست آورد.

نقشه برداری شامل دو مرحله می باشد که مرحله اول مختص به ارزیابی و محاسبه  است که با وسایل و ابزارهای مختلفی انجام می گیرد سپس در مرحله دوم نتایج به دست آمده در قالب نقشه، نمودار یا جدول طراحی و ارائه می شود.

همانگونه که اشاره شد کاربرد نقشه برداری در زمینه پروژه های ساختمانی حائز اهمیت است لذا در نقشه برداری ساختمان در گام اول که برداشت و اندازه گیری محسوب می شود برای ساختمان ها با مساحت کم، کروی بودن زمین صفر در نظر گرفته می شود که این روش نقشه برداری، مستوی نامیده اند.

باید خاطر نشان کرد که برای سنجش و ارزیابی در معماری، شهرسازی، ثبت املاک و باستان شناسی می توان از روش نقشه برداری مستوی استفاده کرد.

مهندس نقشه بردار در مرحله اول نقشه برداری ساختمان که ارزیابی و سنجش می باشد با بهره بردن از تجهیزات و وسایلی همچون ژالن، متر، دوربین نقشه برداری و… در مکان مورد نظر مختصات زمین و ساختمان را محاسبه می کند.

در این مرحله نقشه بردار ارتفاع، زاویه، طول و عرض جغرافیایی و ارتفاع دوربین اندازه گیری می شود سپس فاصله نقاط  تعیین شده از مکان نقشه برداری نیز مورد محاسبه قرار می گیرد و در پایان اطلاعات به دست آمده را برای ارائه نقشه که جز مرحله دوم است جمع آوری می کند.

نقشه برداری هوایی با دقتی بالا

نقشه برداری

مواقعی که در جمع آوری اطلاعات باید ابزار اندازه گیری بسیار دقیق و درست انتخاب شود و همچنین  برای به دست آوردن مساحت و مختصات پروژه نیاز به نقشه های دو یا سه بعدی باشد ضروریست که با استفاده از پهباد نقشه برداری و تصویربرداری به صورت هوایی انجام شود.

در نقشه برداری هوایی دوربین روی پهباد که بدون سرنشین است نصب می گردد و در منطقه مورد نظر به برداشت اطلاعات می پردازد.

انواع نقشه برداری

نقشه برداری

در مبحث نقشه برداری برای برداشت اطلاعات و طراحی نقشه های مناسب در حیطه پروژه، شاخه های مختلفی با کاربردهای گوناگون ارائه شده اند که در ادامه به آنها می پردازیم

  • ژئودزی برای مشخص کردن و ارزیابی ابعاد و شکل کره زمین
  • توپوگرافی یا مکان نگاری در جهت برداشت، ارائه شکل زمین، محاسبه متراژ و ارتفاع به کار می رود که هدف این نقشه طراحی میزان ارتفاع است.
  • فتوگرامتری در ایجاد نقشه با روش تصویربرداری زمینی، هوایی یا ماهواره ای انجام می شود
  • نقشه نگاری ک با هنر طراحی در زمینه رسم نقشه ادغام می شود  
  • کاداستر یا همان نقشه برداری ثبتی و یا حقوقی است

کارشناس رسمی دادگستری، متخصصی دقیق

نقشه برداری

در کلام آخر این مقاله به مزایای حضور کارشناس رسمی دادگستری در زمینه نقشه برداری می پردازیم

با توجه به بازار املاک، خرید و فروش در این زمینه و همچنین برای جلوگیری از بروز اختلافات خریداران و فروشندگان راه حل مناسبی ارائه گردید.

 این روش توسط کارشناس رسمی دادگستری که متخصص در نقشه برداری می باشد ارائه می گردد لذا اطلاعات کامل و دقیقی در خصوص مساحت و محوطه ساخت و ساز ملک به دست می آورد.

شایان ذکر است که در روند ارزیابی توسط کارشناس رسمی دادگستری ، قاضی پرونده را در دادسرا مطالعه می کند و با توجه به شرایط پرونده ارزیابی ملک را به عهده کارشناس رسمی قرار می دهد.

سپس کارشناس رسمی دادگستری، منطقه مورد نظر را به همراه مالک و یا وکیل حقوقی او بررسی می کند و تمامی مدارک از جمله سند ملک و… را کارشناسی می کند و در نتیجه با استفاده از تجهیزات نقشه برداری به برداشت و ارائه نقشه می پردازد و نتایج به دست آمده را برای رای به حضور قاضی می رساند.

ما را در شبکه های اجتماعی دنبال کنید

مطالب پیشنهادی

املاک خالصه
ادمین

املاک خالصه

املاک خالصه چه هستند؟ خالصه جات عبارت هستند از دهات و مراتع و بخصوص از زمان سلطنت«نادرشاه» به بعد، به دولت تعلق گرفته و به وسیله مامورین دولتی، اداره و توسط دولت، به رعایا و زارعین اجاره داده می شدند تا در آن کشت و زرع نمایند و عایداتی به دولت بپردازند. قانونی در سال

Read More »
روش تشخیص متثنیات از اراضی ملی
ادمین

روش تشخیص مستثنیات از اراضی ملی

روش تشخیص مستثنیات از اراضی ملی هر زمینی تا زمانی که شکل طبیعی داشته و هیچ گونه دخالت فیزیکی توسط انسان در آن صورت نگرفته باشد زمین غیر احیا شده است که در این صورت یا ملی یا مرتع است یا موات است و به محض اینکه اقدامی از سوی انسان به منظوری بهره برداری

Read More »
مرجع تشخصی اراضی ملی و صدور سند
ادمین

مرجع تشخیص اراضی ملی و صدور سند

مرجع تشخیص اراضی ملی و نحوه صدور سند مالکیت آن  تعریف منابع ملی: به معنی اخص به شرح ماده یک قانون ملی شدن جنگل های کشور مصوب 1341 عرضه و اعیانی کلیه جنگل ها و مراتع و پیشه های طبیعی و اراضی جنگلی کشور جز اموال عمومی محسوب و متعلق به دولت است و لو

Read More »
اسکرول به بالا
×

با سلام

به کارشناسی رسمی خوش آمدید. چطور میتوانیم کمکتان کنیم؟

× درخواست کارشناسی از واتس اپ
درخواست کارشناس آنلاین