سرقفلی چیست؟
Home » سرقفلی چیست؟
- اسفند 7, 1399
- 7:26 ب.ظ
سرقفلی در یک نگاه
سرقفلی امتیازی ویژه است که مالک ملک خود را با یک سری امکانات منطقه ای در اختیار مستاجر قرار می دهد و در عوض مبلغ پولی را دریافت می کند لذا این موضوع از سال های گذشته به صورت قانونی اجرا می گردد.
هنگامی که قراردادی بین مالک و مستاجر بسته می شود در آن زمان این دو نفر برای تعیین مبلغ پرداختی به توافق می رسند. در ادامه باید به این نکته اشاره کرد که سرقفلی فقط برای املاک تجاری استفاده می شود چرا که ملک مسکونی بخاطر حضور افرادی که در آن زندگی می کنند معتبر نمی شود.
آیا سرقفلی یک نوع است؟
سرقفلی به دو دسته تقسیم می گردد، واقعی و مجازی که در این بخش به شرح این موضوع پرداخت خواهیم کرد. سرقفلی واقعی که عوامل تاثیرگذاری را شامل می شود مانند، منطقه ملک، متراژ و امکاناتی همچون برق، آب، گاز، تلفن و… که در این مورد مالک زمانی که قرارداد بسته می شود از مستاجر حق سرقفلی دریافت کرده باشد باید در موقع تخلیه ملک حق سرقفلی را به قیمت روز به مستاجر تحویل دهد.
سرقفلی مجازی یا همان حق کسب و کار، مالک طی سالهای مختلف در ملک تجاری خود به کسب و کار پرداخته و با تلاش در این زمینه، مشتری های زیادی جذب کرده و اعتبار و شهرت کاری در آن منطقه به وجود آورده است که در نهایت این عمل موجب افزایش درآمد زایی می گردد لذا این موضوع حقوق تجاری تلقی می شود. در ادامه این مبحث باید خاطر نشان کرد که برخی از افراد حق کسب و کار و سرقفلی را یک تعبیر می دانند اما این دو موضوع کاملا مجزا هستند و رویکردهای متفاوتی را شامل می شوند.
با فروش سرقفلی کسب درآمد کنید
در ارزیابی مقوله سرقفلی لازم است که به موضوع فروش ملک تجاری اشاره شود، هنگامی که مالک، ساختمان یا مغازه ای را خریداری می کند راههای به درآمد رسیدن مختلفی پیش رو دارد مانند، کسب و کار در ملک تجاری، فروش ملک و یا در حالت دیگر مغازه را حفظ کند اما سرقفلی آن را به فروش برساند.
صاحب ملک زمانی که ملک را به طور کلی بفروشد هرگز حق دخل و تصرفی در اداره مغازه ندارد اما اگر سرقفلی را واگذار کند، خریدار سرقفلی موظف است هرگز بدون کسب اجازه از مالک، وضعیت مغازه را تغییر ندهد و در پرداخت بهای سرقفلی از مستاجر به صورت توافقی مبلغ را به مالک بپردازد.
چگونه سرقفلی مغاره را حساب کنیم
صاحب ملک با توجه به اختیاراتی که در مورد مغازه خود دارد می تواند به جز مبلغ اجاره در آغاز قرارداد بهای را به عنوان سرقفلی از مستاجر دریافت نماید.
لذا بهای سرقفلی و میزان پرداختی آن به عواملی همچون منطقه ملک و تجهیزاتی که به عنوان امتیاز در اختیار مستاجر قرار می گیرد وابسته است از این حیث مالک و مستاجر با در نظر گرفتن گزینه های ملک، مبلغی به عنوان سرقفلی تعیین می کنند.
سرقفلی مغازه یا ملک تجاری چیست؟
در این نوع از سرقفلی کاربری شغل مطرح نمی باشد بلکه به امکانات منطقه کسب و کار مغازه ارتباط دارد شایان ذکر است که دفاتر اسناد رسمی برای عقد قرارداد باید سرقفلی و شرایط آن را نیز قید کنند.
در کلام آخر این مبحث به یکی از نکاتی که دغدغه امروز مستاجران است می پردازیم، زمانی می باشد که مغازه تجاری را اجاره می کنند و به داد و ستد می پردازد در این ایام مشتری های زیادی جذب محل فروش می شوند و آن مغازه شهرتی برای کسب درآمد پیدا می کند اما یکدفعه مالک می خواهد به قرارداد خاتمه دهد لذا در این میان مستاجر است که متضررمی شود.
باید یادآور شد که در این مورد قانون به حمایت از مستاجر، ابتدا وضعیت ملک را برای تخلیه او می سنجد و سپس شرایطی پیش روی صاحب ملک قرار می دهد که او موظف به اجرای آن می باشد.
شرایطی که صاحب ملک تجاری می تواند قطع قرارداد کند عبارتند از:
- تخریب و بازسازی ملک
- استفاده شخص مالک و یا اقوام نزدیکش از ملک تجاری که در صورت پذیرفتن شرایط مالک او باید و باید بهایی را به عنوان حق پیشه و کسب و کار یا تجارت به مستاجر پرداخت کند.
لینک های مرتبط
ما را در شبکه های اجتماعی دنبال کنید
مطالب پیشنهادی
املاک خالصه
املاک خالصه چه هستند؟ خالصه جات عبارت هستند از دهات و مراتع و بخصوص از زمان سلطنت«نادرشاه» به بعد، به دولت تعلق گرفته و به وسیله مامورین دولتی، اداره و توسط دولت، به رعایا و زارعین اجاره داده می شدند تا در آن کشت و زرع نمایند و عایداتی به دولت بپردازند. قانونی در سال
روش تشخیص مستثنیات از اراضی ملی
روش تشخیص مستثنیات از اراضی ملی هر زمینی تا زمانی که شکل طبیعی داشته و هیچ گونه دخالت فیزیکی توسط انسان در آن صورت نگرفته باشد زمین غیر احیا شده است که در این صورت یا ملی یا مرتع است یا موات است و به محض اینکه اقدامی از سوی انسان به منظوری بهره برداری
مرجع تشخیص اراضی ملی و صدور سند
مرجع تشخیص اراضی ملی و نحوه صدور سند مالکیت آن تعریف منابع ملی: به معنی اخص به شرح ماده یک قانون ملی شدن جنگل های کشور مصوب 1341 عرضه و اعیانی کلیه جنگل ها و مراتع و پیشه های طبیعی و اراضی جنگلی کشور جز اموال عمومی محسوب و متعلق به دولت است و لو